Racoon

Köpvillkor Racoon Outdoor

Allmänt

Följande köpvillkor är anpassade för internetförsäljningwww.racoonoutdoor.se och är gällande för privatkunder som är 18 år fyllda och bosatta i Sverige.

Information om företaget:

Pure Kids ApS
Blokken 81
3460 Birkerød
Danmark

Härefter kallat “Racoon Outdoor”.

Momsnummer: DK41399325

Kontaktuppgifter kundtjänst:

Telefon: +45 49 11 00 00
E-mail: info@racoonoutdoor.com

Beställning

En beställning görs enkelt och säkert i webbshoppen och du bekräftar din beställning när du genomfört sista steget i kassan, alltså när du klickat på ”Godkänn betalning”. Härmed blir du också ansvarig för att betala din beställning. Efter genomförd och godkänd beställning kommer du motta ett e-mail med din orderbekräftelse, detta är viktig information så vänligen se till att spara den. Totalt kommer du som kund att motta två e-mail, ett med din orderbekräftelse och det andra med ett sändningsnummer, detta mail kan komma i tre versioner 1.) Din order levereras med följande sändningsnummer, 2.) Din order är delvis levererad med följande sändningsnummer, vi beklagar att den inte är fullständig eller 3.) Vi beklagar, men vi kan inte leverera dina beställda produkter.

Ändra i beställningen

Det går inte att ändra i din beställning, t.ex. storlek eller färg. Du är välkommen att kontakta kundservice på 08-446 805 30 eller kundeservice@purekids.dk om du önskar att avbryta din beställning, vi vill vänligen informera om att ändringar endast kan genomföras innan din beställning packats och skickats. Vi strävar alltid efter att behandla och packa din order så snabbt som möjligast och beroende på hur långt din order kommit är det möjligt för oss att hinna avbryta den.

Makulera beställning

Om du önskar att makulera din beställning efter den skickats, kan du använda din ångerrätt genom att inte hämta ut paketet. Var dock uppmärksam på att din order först kommer makuleras efter att vi mottagit beställningen i retur, eller att du uppvisat bevis på att beställningen skickats i retur.

Priser och avgifter

Alla priser är angivna i SEK och inklusive 25% moms.
Avgifter för frakt och betalning kan tillkomma, se avsnitt Betalning och Leverans.
Erbjudanden och kampanjer som marknadsförs på webbplatsen gäller så långt lagret räcker om inga andra villkor redovisas i anslutning till erbjudandet.

Betalning

Kortbetalning

webbshoppen kan du betala med betal- och kreditkort utställda i Sverige. Kortbetalningar görs krypterat genom vår betalningspartner QuickPay som är auktoriserade med SSL certifiering. Du debiteras när din beställning skickas från vårt lager.

Vi tar emot följande kort:

-VISA 
-VISA Electron 
-MasterCard 
-Maestro
-Amex (American Express)
-JCB-Union Pay

Leverans

Din beställning skickas med GLS från Danmark och sedan tar Bring över när ordern nått Sverige, som sedan levererar vidare din order till närmsta utlämningsställe. Beställningar gjorda innan kl 13:00 skickas normalt ut samma dag och de gjorda under helger och helgdagar skickas som regel nästkommande vardag.

Leveranstid

Vår normala leveranstid är 3-6 arbetsdagar efter din order har skickats. Om vi inte har varan i lager kommer du som kund motta ett e-mail om att din order har blivit behandlad som bekräftar att beställningen eller delar av den, inte kan levereras. Vi ska leverera beställningen utan onödiga förseningar dock senast efter 30 dagar efter beställningen är gjord.

Fraktkostnad

En fraktavgift på 75 SEK inklusive moms tillkommer på alla beställningar (under 1000  SEK). På beställningar över 1000 SEK är frakten gratis.

Ej mottagen vara

Om leveransen inte överensstämmer med informationen som står på din orderbekräftelse ber vi dig kontakta kundservice på 08-446 805 30 eller email kundeservice@purekids.dk. Vi kommer att undersöka ärendet så snabbt som möjligt och om det har hänt ett fel så skickar vi rätt produkt eller återbetalar beloppet, beroende på vad som avtalas och är möjligt. Eventuell returfrakt och frakten för en ny vara betalas inte av kunden i detta sammanhang.

Leveransförsening

Om det uppstår en leveransförsening som har väsentlig betydelse för dig som kund har du rätt att häva avtalet utan kostnad. Om det uppstår en försening utom Racoon Outdoors kontroll kan inte företaget anses som ansvariga för det och heller inte bli skyldiga till skadestånd eller kompensation, om det inte speciellt avtalats mellan parterna eller som en bestämmelse från tvingande lag.

Transportskada- och risk

Racoon Outdoor ansvarar för din beställning tills du fysiskt ha mottagit den. Om du mottar din beställning med tydliga skador på emballage och/eller produkter ber vi dig att så snabbt som möjligt utan onödig försening kontakta kundservice på kundeservice@purekids.dk eller 08-446 805 30. Likaså är det du som kund som ansvarar för paketet och produkterna i tillfälle av att du skickar varor i retur. Vi rekommenderar därför att du väljer ett fraktsätt som kan spåras.

Ångerrätt och returer

Ångerrätt 
Du har som privatkund alltid 14 dagars ångerrätt från den dag då du mottar dina varor. Ångerrätten ger dig rätt till att undersöka varorna på ett sätt som inte skadar produkten och gör den olämplig för vidare försäljning. Du får undersöka varan i samma utsträckning som anses rimligt att göra i en fysisk butik.

Om du önskar att använda dig av din ångerrätt ska du meddela oss inom 14 dagar efter att du mottagit din beställning. Du kan välja att använda denna standardblankett vid ångrat köp eller att meddela oss via e-mail. Efter du har meddelat oss att du vill ångra köpet, ska du inom 14 dagar skicka produkten i retur.

Du kan också välja att skicka produkten i retur utan att meddela oss innan. Då ska det ske inom 14 dagar efter att du mottog produkten. Notera att detta inte gäller vid reklamationer, där ber vi dig vänligen kontakta kundservice innan du skickar produkten retur.

Retur

Du ska fylla i en retursedel och bifoga denna när du skickar returen, exempelvis den retursedel du fick med i ditt paket. Du står som kund själv för att betala returfrakten på samma sätt som du ansvarar för att produkten kommer fram till webbshoppen i bra skick. Du måste därför emballera produkten på ett sätt som säkerställer att produkten inte skadas i transporten. Vi rekommenderar att du skickar varan i sitt originalemballage.

Om du använder en returfraktsedel som tillhandahållas av Racoon Outdoor, så ansvarar du för att produkten returneras till Racoon Outdoor i bra skick, alltså att emballaget som användes vid returfrakten är försvarligt. Övrigt ansvar för fraktrisk (t.ex. borttappat paket) pålägges Racoon Outdoor. Om du inte använder en returfraktsedel som Racoon Outdoor tillhandahållit, utan ett annat returfraktalternativ, så ligger det fullständiga ansvaret för att försändelsen når fram till Racoon Outdoor på dig som kund.

Byte

Vi erbjuder inga byten, om du önskar en annan färg eller storlek är du välkommen att returnera din order för att sedan beställa en ny.

Returadress:

Prime Cargo A/S
att. Pure kids
Terminal 1, port 4-9
Profilvej 4
DK-6000 Kolding
Danmark 

Värdesminskningsavdrag

Om varorna du returnerar är i försämrat skick som gör de osäljbara kan Racoon Outdoor göra avdrag eller vägra att återbetala, beroende på skadans omfång, som avgörs i varje fall.

Återbetalning

Vi kommer att återbetala det belopp du betalt för varorna utan onödig försening efter att vi har mottagit och behandlat din retur, dock senast efter 14 dagar från det att du har meddelat att du vill göra ångerrätten gällande, förutsatt att vi har mottagit produkten eller bevis att produkten har skickats till oss.

Återbetalningen sker endast för produkternas värde och inte för eventuella avgifter för t.ex. faktura. Återbetalning sker alltid till samma betalningssätt som användes vid beställning.

Reklamation

Reklamationsrätt 

Som privatkund hos Racoon Outdoor har du rätt att reklamera en felaktig produkt i 3 år från det datum du mottagit din vara. Reklamationsrätten gäller ursprungsfel, transportskador och för produkter som avviker från vad som har avtalats mellan kunden och Racoon Outdoor eller som på annat sätt uppvisar fel.

Om du reklamerar en felaktig produkt efter 6 månader från det at du mottog varan, är det ditt ansvar att påvisa att felet var ursprungligt. Vid godkänd reklamation reparerar vi varan till originalskick eller byter ut den mot en ny vara. I vissa fall har du även rätt att häva avtalet och bli återbetald för den summa du betalat för varan.

Du ska alltid reklamera produkten så snabbt som möjligt och utan onödig försening efter att felet har upptäckts. Två månader efter felet upptäcks anses alltid som skälig tid för anmälan.

Önskar du att reklamera en produkt ber vi dig kontakta vår kundservice innan du skickar din produkt i retur till oss. Vi ber dig gärna ta en eller flera bilder av produktens eventuella skada eller där man kan se att den är defekt, vänligen maila in dina bilder till kundeservice@purekids.dk. Av kundservice kommer du därefter få vidare instruktioner för hur processen för reklamation ska gå vidare.

Kontaktuppgifter vid reklamationsärenden 

E-mail: info@racoonoutdoor.com

Telefon: 08-446 805 30

Du ska som kund naturligtvis inte betala eventuell returfrakt eller frakten för en ny ersättande produkt r det gäller en reklamation som godkänts av Racoon Outdoor.

Returadress vid reklamationer:

Prime Cargo A/S
att. Pure kids
Terminal 1, port 4-9
Profilvej 4
DK-6000 Kolding
Danmark

Förbehåll

Racoon Outdoor tar i förbehåll för att kunna häva avtalet utan att kunna krävas på kompensation, om kunden har handlat i ond tro, på grund av felaktigheter i www.racoonoutdoor.se som kunden känt till eller borde ha insett var felaktigt. Detta inkluderar felaktiga uppgifter om pris eller kvantitet.

Om det uppgår skillnader i uppgifter mellan www.racoonoutdoor.se och andra publikationer har de uppgifter som uppges här på www.racoonoutdoor.se företräde.

Force Majeure

Racoon Outdoor har rätt att inte uppfylla sina skyldigheter i detta avtal i händelse av omständigheter som är utanför Racoon Outdoor kontroll eller som vi inte kunnat förutse eller övervinna. Detta gäller bl.a. myndigheters åtgärd eller underlåtenhet, nytillkommen eller ändrad lagstiftning, arbetsmarknadskonflikt, krig eller krigsfara, blockad, brand, explosion, översvämning, naturkatastrof eller olyckshändelse av större omfattning.

Cookies

Samtlig information som publiceras på www.racoonoutdoor.se är i uteslutande informativt syfte för att besökare ska kunna använda sig av hemsidan. När en användare besöker en hemsida sparas filer ner på besökaren dator, så kallade cookies. På Webbshoppen används följande cookiefiler:

 • Session cookies som endast sparas temporärt på besökarens dator för hemsidan ska kunna användas utan problem. När besökaren stänger ner sin webbläsare raderas också sparande session cookies.
   
 • Persistent cookies: dessa cookies sparas på besökarens dator och är bestående. Persistent cookies används bland annat för att identifiera en återkommande besökare och ibland även som underlag till statistikprogram.
   
 • Opt-in: På webbplatsen har du som besökare alltid rätten att så fort som du besöker vår hemsida välja om du vill att cookies ska kunna sparas ner på din dator. Du väljer att tacka ja till detta genom att fortsätta använda hemsidan när du gått in på den och meddelandet visat sig.
   
 • Drifts- och optimeringscookies: Dessa används för driften av webbplatsen. Det kan t.ex. vara för att få statistik på antalet besökande eller annan information till analys. De används också i samband med frågeformulär. Dessa cookies kan samla in uppgifter som kan tillskrivas användaren.
   
 • Marketing cookies: Dessa cookies används till anonym tracking på hemsidor och för att bygga upp profiler som visar vilka sökningar varje användare har gjort och vilka sidor de besökt. Dessa cookies kan lagra data som identifierar användaren eller innehåller specifik information om användaren.
   
 • Facebook cookies: Dessa används till att visa en "gilla" knapp och information om vilka av dina Facebook-vänner som gillar sidan. Facebook ger vidare tillgång till ett verktyg för statistik, kallat Facebook Insights, som visar information kring användning av Facebook.

 

Vi använder Google Analytics för att analysera hur besökarna använder hemsidan. De uppgifter som samlas in om din användning, så som trafikdata och IP-adress, skickas och sparas på Googles servrar i USA. Här kan du välja bort cookies från Google Analytics: http://tools.google.com/dlpage/gaoptout.

Här kan du se en komplett lista på alla specifika cookies som används på www.racoonoutdoor.se och dess undersidor.[1] 

Blockera cookies

Du kan alltid blockera cookies på din dator genom att ändra inställningarna i din webbläsare. Du hittar dessa inställningar på olika ställen beroende på vilken webbläsare du använder. Dock ska du tänka på att många funktioner och tjänster inte kommer fungera om du blockerar cookies, då hemsidan kräver att du tillåter cookies för att alla dess funktioner ska fungera.

Radera cookies
Cookies som du tidigare har accepterat kan lätt tas bort. Om du använder en PC med en nyare webbläsare, kan du enkelt radera cookies genom att använda kortkommandon: Ctrl + Skift + Delete

Fungerar kortkommandot inte, och/eller du använder en MAC, ska du starta med att ta reda på vilken webbläsare du använder och sedan klicka på den relevanta länken som guidar dig igenom hur du raderar cookies.

- Internet Explorer

- Mozilla Firefox

- Google Chrome

- Opera

- Safari

- Flash cookies (alla webbläsare)

- iPhone, iPad och övriga enheter från Apple

- Androidtelefoner

 

Övrigt

Immaterialrätt, logotyper och varumärken
Samtliga material som publiceras på www.racoonoutdoor.se, detta inkluderar logotyper, programvara, varumärken, text och bild är skyddat enligt immaterialrätten. Det innebär att inget material får kopieras, användas eller överföras till tredje part utan tillåtelse från innehavaren av rättigheterna. Eventuella överträdelser beivras.

 

Färgåtergivning på produktbilder 
Vi kan inte garantera att färgåtergivningen överensstämmer med produkters fysiska färger, då färgåtergivningen beror på olika skärmers inställningar.

Tvist
Tvist mellan Racoon Outdoor och kunder prövas vid den domstol som följer av tvingande lagstiftning. I det fall ett ärende prövas i Allmänna reklamationsnämnden kommer Racoon Outdoor att följa nämndens beslut.


 

 

 


 

×